Arca Printers & Supplies

Maak kennis met de nieuwe Epson SC-P7500 en SC-P9500

Opnieuw kondigt Epson een tweetal nieuwe printers aan. Ditmaal in de Surecolor Photo (P) serie. Eerder mochten wij al kennis maken met deze krachtige nieuwe machines, en nu mogen we het ook met u delen. Het zal u niet verbazen dat de nieuwe machines de opvolgers zijn van de SC-P7000 en de SC-P9000. Dit houd in dat de machines aan alle kanten een upgrade hebben gehad.

Maak kennis met de nieuwe SC-P7500 en SC-P9500.

De SureColor SC-P7500 (24 inch) en de SC-P9500 (44 inch) zijn ideale machines voor kunstenaars en fotografen, omdat ze betrouwbare reproductie bieden voor professionele proefdrukken en een snelle doorvoer voor het afdrukken van grote volumes.

De nieuwe Epson SC-P9500

UltraChrome Pro12-inktset (de eerste 12-kleuren grootformaatprinters)

De twee grootformaatprinters zijn voorzien van de nieuw ontwikkelde UltraChrome Pro12-inktset met K3-technologie van Epson. Daarmee zijn het de eerste 12-kleuren grootformaatprinters met het aller breedste kleurenspectrum en een Pantone-dekking van maar liefst 99%.

Zo kunnen er twee soorten zwart tegelijk worden afgedrukt, en beschikken de printers over de kleuren oranje, groen en violet, waardoor de gebruiker profiteert van een buitengewone kleuraccuraatheid.

Deze twee modellen uit de P-serie zijn ontwikkeld voor verschillende doeleinden, zoals:

Professionele fotografen en de productie van kunstwerken

Voor wie de hoogste printkwaliteit noodzakelijk is, om de het product beter te verkopen aan de kritische klant. De door Epson ontworpen printkoppen gebruiken, naast de 12-kleuren inktset, tot wel 800 spuitkoppen voor iedere kleur, waarmee de plaatsing van inktpunten zeer accuraat is en drukfouten worden voorkomen. Hoge snelheid en kwaliteit, dankzij de ?TFP12-printkop met een resolutie van 300 dpi en 12 kanalen. Afbeeldingen worden daarnaast ook mooier door vloeiend kleurenverloop en precieze textuurreproducties. De diepe zwarttinten worden verkregen door middel van een overcoating-technologie voor het verbeteren van zwarttinten, waardoor de afgedrukte afbeeldingen nog opvallender en dramatischer ogen.

Brede ondersteuning voor papiersoorten

Voor mensen die creatieve vrijheid waarderen en die op een breed scala aan media willen afdrukken: de SC-P7500 (24 inch) en SCP9500 (44 inch) ondersteunt het afdrukken op fijne papiersoorten, canvassen, fotopapier en nog veel meer.

Voor proefdrukken van verpakkingen en contrasten

Waar precisie van belang is, heeft Epson de lat voor proefdrukken in de sector hoger gelegd.  Gebruikers kunnen nu efficiënter en vol vertrouwen werken met de kleurmetingen en controlerende en herstellende technologieën. Een optionele SpectroProofer met een spectrofotometer zorgt voor kleurmetingen die sneller en accurater zijn en het kleurbeheer voor proefdrukken is volledig geautomatiseerd. Kort gezegd zijn de resultaten feilloos en constant.

Onze mening

Het is voor het eerst dat Epson 12-kleuren fotoprinters in het assortiment heeft. De 12-kleurenprinters zijn bovendien voorzien van indrukwekkende printsnelheden, hoge afdrukkwaliteit en een gebruiksvriendelijke interface. Alles is zo ontworpen dat de complete oplossing; printer, inkten, substraten, software en ondersteuning, goed op elkaar zijn afgestemd.” We zijn dan ook erg benieuwd hoe de printer in de praktijk zal presteren. De SureColor SC-P7500 en SC-P9500 zijn zo als het er nu naar uit ziet leverbaar vanaf Januari 2020. Laat uw gegevens achter en we geven u graag een seintje wanneer deze beschikbaar zijn.

Samenvattend: Wat is er nieuw?

  • Snelheid, betrouwbaarheid, en kleine nieuwe functionaliteiten.
  • Lampje achter het rookglas zodat je kunt zien wat er geprint wordt.
  • Lichtlichtzwart als extra kleur, wat zorgt voor vrijwel geen gloss diffference.
  • Extra onderhoudsluiken voor eenvoudig onderhoud.
  • Gebruiksvriendelijker ten opzichte van zijn voorlopers.
  • Dezelfde technologie als bij de SC-P20000 is gebruikt voor optimale performance.
  • Printen tot wel 1200dpi x 1200dpi

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant...

Arca Printers & Supplies

MPN Fotovakbeurs op 15 april!

Maandag 15 april – MPN Fotovakbeurs Over minder dan een weekje is het zover, de MPN Fotovakbeurs in ‘s-Hertogenbosch. Ook Arca zal hier aanwezig zijn met een stand waar u kennis kunt maken met de nieuwste papieren. Komt u ook bij ons langs op maandag 15 april? Het belooft een gezellig event te worden met […]

Arca Printers & Supplies

Nieuwe producten van Hahnemuhle – UPDATE – Nu leverbaar

Nu leverbaar: 4 nieuwe papieren van Hahnemuhle We zijn verheugd om jullie onze nieuwste toevoegingen in het Hahnemuhle assortiment te presenteren. Maar liefst vier gloednieuwe producten zijn nu veelal uit voorraad leverbaar. Elk van deze hoogwaardige fotopapieren belooft een uitzonderlijke afdrukkwaliteit en biedt fotografen en kunstenaars een scala aan mogelijkheden om hun creativiteit tot uiting […]