Arca Printers & Supplies

Canson® 🎨 Papier voor de professionele fotomarkt, nu in ons assortiment.

Nieuw in ons assortiment: Canson papier!

Om ons assortiment nog beter af te stemmen op onze klanten voegen we regelmatig nieuwe producten of merken toe aan ons assortiment. We zijn dan ook blij om te melden dat we vanaf nu ook diverse Canson papieren kunnen leveren. Het gaat nu om circa 6 a 7 lijnen, maar in de toekomst zal dit zeker verder uitgebreid worden met andere soorten en varianten.


Wat is Canson voor merk?

Canson is al meer dan 450 jaar een inspirerend merk voor kunstenaars, schilders en tekenaars overal ter wereld. De slogan van het bedrijf is dan ook niet voor niets “Papiers d’inspiration since 1557”. En dat is dus precies wat ze willen doen met dit papier, mensen inspireren iets moois te creëren.

Canson is om die reden eigenlijk ook wat minder bekend in de fotografie wereld. Daarentegen is het al jaren marktleider op het gebied van papier voor tekeningen, pastels, aquarellen, olieschilderijen, acryls en grafisch ontwerp. Canson®, heeft aan het begin gestaan van vele innovaties op het gebied van papier zoals kalkpapier, kleuring van papier en fotopapier. Gedurende de meer dan vier eeuwen dat het merk nu bestaat is het altijd blijven innoveren. De grootste bekendheid kreeg het merk doordat prestigieuze kunstenaars Degas, Ingres, Picasso, Matisse en Warhol het Canson® papier gebruikten voor hun kunstwerken. Tegenwoordig staat het merk dan ook voor professionaliteit en uitmuntende kwaliteit op alle vlakken.

Minder bekend in de fotografie

Canson is om die reden eigenlijk ook wat minder bekend in de fotografie wereld. Daarentegen is het al jaren marktleider op het gebied van papier voor tekeningen, pastels, aquarellen, olieschilderijen, acryls en grafisch ontwerp.


Canson papieren voor de fotografie sector.

Slechts een klein deel van het assortiment richt zich op de (digitale) (kunst)fotografie. En precies dat deel voegen wij toe aan ons assortiment. De speciaal voor fotografie geschikte papieren worden geproduceerd onder de naam Canson Infinity. Deze papieren zijn extra hard geperst en hebben daardoor een extra harde toplaag wat er voor zorgt dat de vezels beter vasthoud dan andere papiersoorten. Het grote voordeel is dat een herprint bijna nooit nodig is met dit papier.

We vinden dat Canson dezelfde of zelfs hogere kwaliteit bied die onze andere merken ook bieden. Tegelijkertijd zien we steeds meer vraag ontstaan naar dit merk en deze papiertypes. Tijd dus om dit merk aan ons assortiment toe te voegen. Met deze toevoeging kunt u nu voor alle grote papiermerken bij ons terecht. Een leverancier voor al uw inkopen, hoe fijn is dat?


Canson productvideo’s.

Bekijk ook de serie video’s die Canson heeft gemaakt over dit type papier en ontdek alle mogelijkheden.


Kan ik een demopakket bestellen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk gezien de kostbaarheid van het papier. Wanneer u erg geïnteresseerd bent kun u natuurlijk wel op afspraak bij ons langskomen voor een uitgebreide demonstratie. Bel hiervoor naar 0168-380 908 of mail naar info@arca.nl.


Welke lijnen Canson zijn er?

Momenteel voeren we 7 lijnen, met elk unieke eigenschappen. In de toekomst voegen we hier wellicht nog meer lijnen aan toe. Hieronder ziet u een greep uit het aanbod papiersoorten.


Misschien vindt u deze artikelen ook interessant...

Arca Printers & Supplies

MPN Fotovakbeurs op 15 april!

Maandag 15 april – MPN Fotovakbeurs Over minder dan een weekje is het zover, de MPN Fotovakbeurs in ‘s-Hertogenbosch. Ook Arca zal hier aanwezig zijn met een stand waar u kennis kunt maken met de nieuwste papieren. Komt u ook bij ons langs op maandag 15 april? Het belooft een gezellig event te worden met […]

Arca Printers & Supplies

🌞Sunny Deals met Pro-Line Vibrant

Voorjaar, de tijd van levendige kleuren. Breng uw afdrukken tot leven met Pro-Line Vibrant papier. Deze maand tijdelijk 5% korting op alle soorten.