Arca Printers & Supplies

Introductie Nieuwe Epson Sublimatie Printers SC-F6300 en SC-F500

Epson introduceert een aantal nieuwe printer modellen, waaronder twee nieuwe sublimatieprinters (SC-F6300 en SC-F500). Vorige week (5 en 6 september 2019) mochten wij als Epson Gold Dealer alvast kennis maken met deze nieuwe modellen, en wij zijn alvast razend enthousiast! Zo enthousiast zelfs dat we u graag een preview geven van wat u kunt verwachten van deze nieuwe printer modellen.

Sublimatie druk

Twee van de nieuwe printers zijn speciaal ontwikkeld voor sublimatie druk. Sublimatie-druk is een techniek waarbij inkt met behulp van een hittepers wordt overgezet op textiel, keramiek en aluminium. Een sublimatie printer is dan ook uitermate geschikt voor het bedrukken van promotieartikelen, geschenken, merchandise, etc.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van sublimatie? Kom langs in onze showroom voor een demonstratie. Let op: de nieuwe modellen zijn nog niet voorradig.


SC-F6300 44 inch dye-sublimatieprinter

Epson Surecolor SC-F6300

De nieuwe Epson SC-F6300, is een 44” printer speciaal ontwikkeld voor sublimatie-druk. Daarmee is de printer uitermate geschikt voor producenten van textiel, fotostudio’s en bedrijven die promotieartikelen maken. Van telefoonhoesjes tot kleding, sportshirts of kadoartikelen, alles is mogelijk met deze printer.

Belangrijkste vernieuwingen.

Allereerst zijn de verbeterde gebruikersproductiviteit en minder uitvaltijd interessante vernieuwingen. Maar wat ons betreft is de belangrijkste aanvulling/vernieuwing ten opzichte van de SC-F6200 de take-up unit. Hiermee kan het papier met daarop de print die uit de printer komt direct worden opgerold. Dit heeft grote voordelen in de productie, en voorkomt vouwen, scheuren, etc.

Verder is de inkt geoptimaliseerd wat resulteert in meer kleur stabiliteit, een modernere kleur en bied de printer EMX-ondersteuning. Wat ons betreft is de SC-F6300 een volwaardige opvolger van de SC-F6200.

Wanneer is deze printer leverbaar?

De SC-F6300 is nu al leverbaar. Meer informatie of een offerte ontvangen? Vraag hem aan via de website of neem dan contact met ons op.


SC-F500 24 inch dye-sublimatieprinter

De meest opvallende in de serie nieuwe sublimatie printers is wel de Epson SC-F500. Deze printer heeft een print-breedte van 24″, ofwel 60cm. De printer is daarmee de kleinste in z’n soort en uitermate geschikt voor het printen van kleine oplages.

De nieuwe Epson SC-F500 sublimatie printer

Ideaal voor het bedrukken van promotieartikelen

Een snelle doorlooptijd en hoge mate van betrouwbaarheid, gebruikersgemak en efficiëntie  zijn kenmerkend voor deze printer. Deze printer zal dan ook snel z’n weg weten te vinden in tal van shops die zich bezig houden met het bedrukken van cadeau artikelen zoals mokken, muismatten, T-shirts of kussens. Ook het sublimeren op aluminium tot een grote van 50×70 cm is hiermee mogelijk met deze printer. Met deze printer is het mogelijk snel te reageren op de behoeften van de klant en daarop in te spelen.

Kenmerken

Verder heeft deze printer de volgende bijzondere eigenschappen waarmee deze Epson een Alles-in-een oplossing is voor deze markt. Zo beschikt de printer onder andere over:

  • Een navulbaar inktsysteem (inktflessen van 140 ml kunnen ook tijdens het printen worden gebruikt).
  • Wi-Fi-connectiviteit (een primeur voor Epson dye-sublimatieprinters)
  • Automatische mediawisseling (eenvoudig omschakelen tussen losse vellen en papierrol)
  • Epson LFP Accounting Tool (voor een nauwkeurige berekening van de printkosten)
  • Beschermkap van de printkop (voor stofbestrijding)
  • Touchscreen van 4,3-inch (voor groter gebruiksgemak)

Wat ons betreft een mooie machine die gezien de mogelijkheden en verwachte prijsstelling erg bereikbaar is voor de kleine MKB ondernemer.

Leverbaar vanaf Oktober 2019

Naar verwachting is dit model leverbaar vanaf Oktober 2019. Wilt u een seintje krijgen wanneer deze printer leverbaar is? Neem dan contact met ons op.

Inktflessen Epson SC-F500

Epson Control Dashboard (ECD) Software.

Niet helemaal nieuw maar slechts weinig bekend is de Epson Control Dashboard (ECD) software.

Dit programma kan gratis worden gedownload vanaf de Epson site en geeft de gebruiker de kans om te werken met EMX bestanden. EMX bestanden zijn te downloaden vanaf een server. Ze bevatten het ICC-profiel en alle bijbehorende printer instellingen die nodig zijn om optimaal van de printer gebruik te maken.

Nu ook met diverse ander papiersoorten

Dit kon al met Epson media maar Epson is nu bezig om een bibliotheek aan te leggen van heel veel niet Epson Original papieren. Zodat de gebruiker de vrijheid krijgt om gebruik te maken van de vele papier merken en soorten die op de markt te krijgen zijn.

Geschikt voor de nieuwe SC-F6300 en de modellen SC-F6200, SC-F7200 en SC-F9200.


Misschien vindt u deze artikelen ook interessant...

Arca Printers & Supplies

MPN Fotovakbeurs op 15 april!

Maandag 15 april – MPN Fotovakbeurs Over minder dan een weekje is het zover, de MPN Fotovakbeurs in ‘s-Hertogenbosch. Ook Arca zal hier aanwezig zijn met een stand waar u kennis kunt maken met de nieuwste papieren. Komt u ook bij ons langs op maandag 15 april? Het belooft een gezellig event te worden met […]

Arca Printers & Supplies

Nieuwe producten van Hahnemuhle – UPDATE – Nu leverbaar

Nu leverbaar: 4 nieuwe papieren van Hahnemuhle We zijn verheugd om jullie onze nieuwste toevoegingen in het Hahnemuhle assortiment te presenteren. Maar liefst vier gloednieuwe producten zijn nu veelal uit voorraad leverbaar. Elk van deze hoogwaardige fotopapieren belooft een uitzonderlijke afdrukkwaliteit en biedt fotografen en kunstenaars een scala aan mogelijkheden om hun creativiteit tot uiting […]