Arca Printers & Supplies

Epson Firmware update voor SC-P serie printers in verband met nieuwe cartridges

Epson Firmware update voor SC-P serie printers 6000, 7000, 8000 of 9000

Heeft u een Epson grootformaat printer uit de SC-P 6000, 7000, 8000 of 9000 serie? Lees dan snel verder want om in de toekomst te kunnen blijven printen moet u mogelijk een firmware update uitvoeren. Of dit voor uw printer noodzakelijk is en hoe u dit doet leest u in dit artikel.

Voor welke printers is dit nodig?

De firmware update betreft de SC-P serie grootformaat printers van Epson. Dat zijn de SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 en SC-P9000. Voor deze serie komen namelijk nieuwe inktcartridges op de markt. Dit aangezien de chips die gebruikt werden op de huidige lijn cartridges van Epson niet meer geproduceerd kunnen worden.


Waarom moet ik updaten en wat gebeurt er na de update?

Epson heeft geprobeerd een goede vervanger te vinden maar helaas was dat niet mogelijk. Wel is er inmiddels een oplossing gevonden voor dit probleem. Epson introduceert namelijk geheel nieuwe cartridges als vervanger van de huidige lijn. Deze werken met een andere chip die geschikt is voor deze serie printers. Het enige wat u moet doen, is een firmware-upgrade uitvoeren voor uw printer.


Oude en nieuwe Epson cartridges door elkaar gebruiken

Zorg ervoor dat u de firmware update zo snel mogelijk uitvoert, ook als u nog nog de “oude” cartridges gebruikt. Na de update kunt u namelijk zowel de “oude” als “nieuwe” cartridges probleemloos door elkaar gebruiken. Deze upgrade zorgt er dus voor dat uw printer gereed is voor gebruik van de nieuwe cartridges.


Inktniveau wordt anders bijgehouden voor nieuwe Epson Grootformaat cartridges

Vanwege de wijziging in de chips op de cartridges wordt het inktverbruik nu berekend op basis van het afdrukken van stippen van verschillende groottes. Hierdoor moet het inktverbruik worden geschat in plaats van nauwkeurig bijgehouden zoals in de voorgaande serie.

Prijsverlaging op de betreffende cartridges

Als gevolg hiervan kan een variërende hoeveelheid inkt achterblijven in elke cartridge. De prijs van de cartridges is daarom door Epson verlaagd om u hiervoor te compenseren. U profiteert nog steeds van dezelfde hoge kwaliteit en hoge betrouwbaarheid van originele Epson-inkt, ook met de nieuw serie cartridges.


Hoe upgrade ik de firmware van mijn Epson printer?

  1. Ga naar het ondersteuningsgedeelte op de Nederlandse Epson website https://www.epson.nl/support
  2. Zoek naar uw product, b.v. “SC-P7000” en klik op een van de zoekresultaten
  3. Klik op de tab “downloads”.
  4. Ga naar het gedeelte “firmware” en klik dit open
  5. Download het firmware upgrade bestand en voer het uit
  6. Volg de instructies op het scherm.



Misschien vindt u deze artikelen ook interessant...

Arca Printers & Supplies

MPN Fotovakbeurs op 15 april!

Maandag 15 april – MPN Fotovakbeurs Over minder dan een weekje is het zover, de MPN Fotovakbeurs in ‘s-Hertogenbosch. Ook Arca zal hier aanwezig zijn met een stand waar u kennis kunt maken met de nieuwste papieren. Komt u ook bij ons langs op maandag 15 april? Het belooft een gezellig event te worden met […]

Arca Printers & Supplies

Nieuwe producten van Hahnemuhle – UPDATE – Nu leverbaar

Nu leverbaar: 4 nieuwe papieren van Hahnemuhle We zijn verheugd om jullie onze nieuwste toevoegingen in het Hahnemuhle assortiment te presenteren. Maar liefst vier gloednieuwe producten zijn nu veelal uit voorraad leverbaar. Elk van deze hoogwaardige fotopapieren belooft een uitzonderlijke afdrukkwaliteit en biedt fotografen en kunstenaars een scala aan mogelijkheden om hun creativiteit tot uiting […]