Arca Printers & Supplies

NIEUW: Awagami Papier uit Japan📜🐉

Nieuw in ons assortiment: Awagami papier uit Japan

Maak kennis met Awagami, het nieuwe hoge kwaliteit papiermerk uit Japan. Awagami Inkjet papieren zijn revolutionaire Japanse washi-papiersoorten (geschikt voor fotografen, kunstenaars en ontwerpers). De papieren zijn gemaakt van natuurlijke vezels en verwerkt met puur zuiver water uit de bergen. Zo worden afdrukken met dit papier van absolute museumkwaliteit.

Uniek kwaliteit door traditioneel Japans productieproces.

Awagami papier is te gebruiken in bijna alle gangbare modellen inkjet printers van o.a. Epson en Canon. Het papier wordt met de meeste zorg en aandacht geproduceerd in de Awagami fabriek in Tokushima Japan. Dit gebeurt nog altijd volgens een traditioneel productieproces met eeuwenoude technologie.

Awagami is nieuw in ons assortiment. Wij hebben een selectie gemaakt van de soorten die volgens ons het beste bij onze klanten passen. Bijna alle geselecteerde soorten zijn bij ons uit voorraad leverbaar. Overige Awagami papieren zijn onder bepaalde voorwaarden op aanvraag leverbaar.

Een voorbeeld van een op Awagami papier afgedrukte kleurenprint.

Awagami is leverbaar in diverse soorten.

Awagami is verkrijgbaar in vele soorten en gewichtsklassen. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en gevoel wanneer je er mee werkt. Vanaf nu zijn de meeste soorten bij ons uit voorraad leverbaar. Om het u gemakkelijk te maken hebben we de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet.


Bestel nu het Awagami Demo Pakket voor slechts €7,50 [DEZE ACTIE IS VERLOPEN]

Bestel nu het Awagami demo pakket met alle 10 de nieuwe professionele washi-papiersoorten. Alle vellen uit het proefpakket zijn geschikt voor gebruik in gangbare inktjet printers. Met dit pakket ervaart u zelf de hoge kwaliteit en het unieke tactiele gevoel (wanneer je het aanraakt) van deze papiersoorten. Tijdelijk bieden wij het aan voor een kennismakingsprijs van slechts €7,50 per demopakket. Bestel nu en ervaar zelf de imponerende resultaten bij het afdrukken van zowel bestanden in kleur als ook in zwart/wit.

Let op: Maximaal 1 demopakket per klant! Meer bestellen heeft geen nut.

LET OP DEZE ACTIE IS INMIDDELS VERLOPEN, DE REGULIERE PRIJS IS NU €11,- PER DEMOPAKKET.


Ontdek alle soorten Awagami papier.

Awagami is verkrijgbaar in vele soorten en gewichtsklassen. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en gevoel wanneer je er mee werkt. Vanaf nu zijn onderstaande soorten bij ons uit voorraad leverbaar. Om het u gemakkelijk te maken hebben we de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet.


Uniek variant: Double Layered papier.

Twee bijzondere varianten van het Awagami papier zijn Kozo Double Layered en Mitsumata White double layered. Het bijzondere, zoals de naam al doet vermoeden, aan dit double layered papier is dat het bestaat uit 2 lagen, welke na het printen van elkaar gescheiden kunnen worden. De achterste laag heeft een gewicht van ongeveer 60gr/m2, zodat de laag welke is bedrukt, slechts een gewicht heeft van ca. 35gr/m2, wat dus extreem dun is. Hierdoor is het papier uitermate geschikt om toegepast te worden in o.a. fotoalbums. Ook kan het beeld door het geringe gewicht en doordat het erg dun is, aan de achterzijde worden belicht, wat een zeer fraai effect geeft aan de afdrukken.

Let op: het scheiden van beide lagen is een heel secuur werkje. Wij raden u dan ook aan eerst het instructiefilmpje te bekijken voordat u het zelf probeert.

Kozo Double Layered en Mitsumata White double layered.

Kozo Double Layered inkjet papier, is gemaakt van de vezel van de moerbeiboom. De kleur van het papier is crèmekleurig en het heeft een matte oppervlakte. De coating bevat geen chemische witmakers, zodat een extreem-lange levensduur is gewaarborgd.

Mitsumata White double layered inkjet papier, is gemaakt van de vezel van de Mitsumata plant. De kleur van het papier is crèmekleurig en het heeft een zeer subtiele glans. De coating bevat geen chemische witmakers, zodat een extreem-lange levensduur is gewaarborgd.


Achtergrondinfo – Wat is washi?

Washi of washipapier is een papiersoort die gemaakt wordt van de vezels uit de bast van gampibomen, van de mitsumatastruik of van de papiermoerbei. Daarnaast kan washipapier ook gemaakt worden van bamboe, hennep, rijst of tarwe. Washipapier is een echt Japans product.

De naam washi komt namelijk van het Japanse wa (Japans) en shi (papier). Het is een traditioneel product dat nog altijd met de hand gemaakt wordt. Washi is van stevigere kwaliteit dan “normaal” papier wat in de meeste gevallen van houtpulp gemaakt wordt.

Washi papier wordt dan ook veel, met name in Japan, gebruikt in de kunst, bijvoorbeeld voor origami, ukiyo-e en Japanse kalligrafie.

Tevens werd het traditioneel gebruikt om kleding, speelgoed, huisraad en rituele en religieuze objecten mee te maken. Ook de typisch japanse deuren, ramen en scheidingswanden (sh?ji) van lichtdoorlatend papier werden traditioneel met washi gemaakt.

Omdat washi-papier van puur natuurlijke materialen is gemaakt, komen er af en toe zeer subtiele variaties voor.

Bron: Wikipedia.  https://nl.wikipedia.org/wiki/Washi_(papier)

 


Meer over de verschillende soorten Awagami papier.

Awagami Bamboo 170 gram & 250 gram
Awagami Bamboo 170 en 250 gram zijn handgeschepte papiersoorten. Het papier is gemaakt op basis van de stengels van de Bamboeplant, dus zeer milieuvriendelijk. Het resultaat: een mooi, zacht papier, dubbelzijdig beprintbaar en vrij van chemische bestanddelen. Hierdoor heeft het een zeer lange levensduur. En geeft het ongelooflijk mooie en zeer gedetailleerde afdrukken, zowel in kleur als ook in zwart/wit.\

 

Awagami Kozo Thin Natural 70 gram
Kozo Thin Natural 70 gram is gemaakt van de vezel van de Japanse Moerbeiboom. De matte oppervlakte is licht van structuur en is sterk crèmekleurig Natural White.

Het papier heeft dus een mat, crèmekleurig oppervlak en leent zich, door het geringe gewicht, ook voor verlichting aan de achterzijde, waardoor een heel bijzonder effect wordt verkregen. Inlijsten van de print is toch altijd nog de meest toegepaste afwerking. En door de toevoeging van licht wart het extra bijzonder.

Het papier is zuurvrij en heeft geen chemische witmakers. Hierdoor heeft het papier een zeer lange levensduur. Door de bijzondere manier van produceren, is elke afdruk steeds weer van verbluffende kwaliteit. Dit geldt voor zowel afdrukken in zwart/wit als ook in kleur, waarbij de weergave van elk detail mede zorgt voor afdrukken van ongekende klasse.

 

Awagami Kozo Thin White 70 gram
Kozo Thin White 70gr/m2, is gemaakt van de vezel van de Japanse Moerbeiboom. De matte oppervlakte is licht van structuur en is crèmekleurig. “Natural White’ De wijze van produceren is reeds eeuwenoud en wordt uitsluitend nog in Japan toegepast. Ondanks het geringe gewicht is het papier bijzonder sterk en wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Het kan worden bedrukt met alle soorten, gepigmenteerde inkt, zoals wordt toegepast in de printers van Epson en Canon. Het papier is zuurvrij en heeft geen chemische witmakers. Hierdoor heeft het papier een zeer lange levensduur. Door de bijzondere manier van produceren, is elke afdruk steeds weer van verbluffende kwaliteit. Dit geldt voor zowel afdrukken in zwart/wit als ook in kleur, waarbij de weergave van elk detail mede zorgt voor afdrukken van ongekende klasse. Het papier heeft een mat, crème-kleurig oppervlak en leent zich, door het geringe gewicht, ook voor verlichting aan de achterzijde, waardoor een heel bijzonder effect wordt verkregen. Inlijsten van de print is toch altijd nog de meest toegepaste afwerking.

 

Awagami Kozo Thick White 110 gram
Kozo Thick White 110gram is een mat, natuurlijk wit en licht gestructureerd inkjet papier. De grondstof hiervoor bestaat uit de bast van de Moerbeiboom. Hierdoor is het papier bijzonder sterk.

Het materiaal is primair bedoelt voor het afdrukken van digitale foto-bestanden, Giclee prints en kunstreproductie. De afdrukkwaliteit is van verbluffende schoonheid. Zwart/wit of kleur: het resultaat zal u steeds weer verbazen. Zelfs het kleinste detail wordt altijd weer voor 100% zichtbaar in het eindresultaat. Mooier materiaal bestaat niet!

 

Awagami Kozo Double Layered 90 gram
Kozo Double Layered inkjet papier, is gemaakt van de vezel van de moerbeiboom. De kleur van het papier is crèmekleurig en het heeft een matte oppervlakte. De coating bevat geen chemische witmakers, zodat een extreem-lange levensduur is gewaarborgd.

Het bijzondere aan dit double layered papier is dat het bestaat uit 2 lagen, welke na het printen van elkaar gescheiden kunnen worden. De achterste laag heeft een gewicht van ongeveer 60gr/m2, zodat de laag welke is bedrukt, slechts een gewicht heeft van ca. 35gr/m2, wat dus extreem dun is. Hierdoor is het papier uitermate geschikt om toegepast te worden in o.a. fotoalbums. Ook kan het beeld door het geringe gewicht en doordat het erg dun is, aan de achterzijde worden belicht, wat een zeer fraai effect geeft aan de afdrukken.

Let op: het scheiden van beide lagen is een heel secuur werkje. Wij raden u dan ook aan eerst het instructiefilmpje te bekijken voordat u het zelf probeert.

 

Awagami Premio Kozo White 180 gram
Premium Kozo White 180gram, is een mat, natuurlijk witte papiersoort met een licht-gestructureerde oppervlakte en opgebouwd uit 2 papier-lagen. Het is bijzonder sterk en niet lichtdoorlatend. Door de toepassing van de vezels van de bast van de Moerbeiboom, is het papier geschikt voor het afdrukken van digitale bestanden. De afdrukken zijn van spectaculaire kwaliteit. Kleurweergave en detailwerking staan op eenzame hoogte. Ook voor het afdrukken van kunstbestanden is het materiaal uitermate geschikt. Ervaar het zelf en laat u imponeren door het resultaat!

 

Awagami Mitsumata White Double Layered 95 gram
Mitsumata White double layered inkjet papier, is gemaakt van de vezel van de Mitsumata plant. De kleur van het papier is crèmekleurig en het heeft een zeer subtiele glans. De coating bevat geen chemische witmakers, zodat een extreem-lange levensduur is gewaarborgd.

Het bijzondere aan dit double layered papier is dat het bestaat uit 2 lagen, welke na het printen van elkaar gescheiden kunnen worden. De achterste laag heeft een gewicht van ongeveer 60gr/m2, zodat de laag welke is bedrukt, slechts een gewicht heeft van ca. 35gr/m2, wat dus extreem dun is.

Hierdoor is het papier uitermate geschikt om toegepast te worden in o.a. fotoalbums. Ook kan het beeld door het geringe gewicht en doordat het erg dun is, aan de achterzijde worden belicht, wat een zeer fraai effect geeft aan de afdrukken.

Let op: het scheiden van beide lagen is een heel secuur werkje. Wij raden u dan ook aan eerst het filmpje te bekijken voordat u het zelf probeert.

 

Awagami Murakumo Kozo Select White 42 gram
Awagami Murakumo Kozo Select White 42 gram, is een mat inkjet papier met een unieke structuur. Het materiaal is zeer dun, 0.16mm, en heeft een gewicht van slechts 42gr/m2. Ondanks dit geringe gewicht is het toch een sterk product. Door toepassing van de sterke vezels van de Moerbeiboom.

Het materiaal leent zich zeer goed voor het afdrukken van kunstobjecten. Het is buitengewoon soepel en laat zich daardoor gemakkelijk verwerken. Inlijsten is wel het meest gebruikelijk. De samenstelling van dit materiaal, in combinatie met het ontbreken van chemische toevoegingen aan de coating, zorgt voor afdrukken met een zeer aparte uitstraling. Kleur of zwart/wit: altijd prints met een bijzondere uitstraling en van grote allure.

 

Awagami Inbe Thick White 125 gram
Inbe Thick White 125gram, is gemaakt van een mix van zeer sterke Hennep en Moerbei vezels. Het resultaat: een sterk, mat inkjet papier met een zeer lichte structuur. Geschikt voor alle soorten inkten op basis van pigment, zoals toegepast door Epson en Canon in hun foto-inkjetprinters. Het papier heeft een natuurlijk witte oppervlakte en geeft sublieme resultaten bij het afdrukken van allerhande bestanden. Of het nu gaat om het afdrukken van foto’s, kunstreproductie, personen of productfotografie: altijd heeft men prints van sublieme kwaliteit. Kleur of zwart/wit: beiden geven een ongeëvenaard afdrukresultaat. Zelfs het kleinste detail wordt haarscherp afgedrukt. Het papier bevat geen chemische witmakers of andere chemische toevoegingen. Hierdoor hebben de prints een zeer lange levensduur. Door de toegepaste grondstoffen is het Inbe Thick White ook zeer geschikt voor het printen van albums. Afdrukken op het hoogste niveau: dit materiaal stelt u nooit teleur.


Misschien vindt u deze artikelen ook interessant...

Arca Printers & Supplies

MPN Fotovakbeurs op 15 april!

Maandag 15 april – MPN Fotovakbeurs Over minder dan een weekje is het zover, de MPN Fotovakbeurs in ‘s-Hertogenbosch. Ook Arca zal hier aanwezig zijn met een stand waar u kennis kunt maken met de nieuwste papieren. Komt u ook bij ons langs op maandag 15 april? Het belooft een gezellig event te worden met […]

Arca Printers & Supplies

🌞Sunny Deals met Pro-Line Vibrant

Voorjaar, de tijd van levendige kleuren. Breng uw afdrukken tot leven met Pro-Line Vibrant papier. Deze maand tijdelijk 5% korting op alle soorten.