Veelgestelde vragenBestellen bij Arca

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Voor 17:00 uur besteld, is in veel gevallen morgen al in huis. Uw bestelling wordt direct verzendklaar gemaakt en verzonden via DHL of DPD.

Wat zijn de verzendkosten bij ARCA?

De standaard verzendkosten bedragen €4,54excl.BTW. Orders boven €175,- worden gratis verzonden.

Heb ik een account nodig om bij ARCA te bestellen?

Nee het is niet verplicht om een account aan te maken. Wanneer u dit wel doet profiteert u echter van extra voordelen.

Krijg ik korting als ik via IDEAL betaal?

Ja, als uw via iDeal betaalt hebben we een standaard korting van 2% bovenop de reeds voordelige prijzen die wij hanteren.

Kan ik bij vragen contact opnemen?

Ja, u kunt van Ma – Vr van 09:00 – 17:00 bellen  met een van onze medewerkers op 0168-380 908.
Wij staan u graag te woord.

ICC Profielen

Wat is een ICC Kleurprofiel?

Een ICC-kleurprofiel is een omrekentabel voor computergestuurde apparaten zoals een printer of een  beeldscherm. Een ICC-kleurprofiel kan worden herkend aan de extensie .ICC of .ICM. ICC-Kleurprofielen kunnen worden gedownload van de website van Arca.

Waarvoor gebruik je een ICC kleurprofiel?

Een ICC kleurprofiel wordt gebruikt om kleuren tussen de verschillende apparaten te identificeren en te definiëren zodat ze op ieder apparaat ongeveer het zelfde worden weergegeven.

Hoe wordt een ICC kleurprofiel gemaakt?

Door zonder tussenkomst van een kleurmanager een referentiekaart te toe te passen kan de afwijking van dat apparaat worden bepaald. Door het lezen van de referentiekaart met een spectraal meter kan zo de afwijking worden bepaald. Speciale software kan hiermee een ICC-kleurprofiel maken.

Wat is een input-profiel?

Een input profiel wordt gebruikt door b.v. een camera of scanner zij registreren een kleur en definiëren deze kleur zodat een ander apparaat deze kleur kan weergeven.

Wat is een werkruimte?

Een werkruimte is het kleurbereik waarin de kleuren van een input profiel geplaatst kan worden. Liggen de kleuren buiten dit bereik dan worden de kleuren omgezet naar de werkruimte de manier waarop dit gebeurd wordt bepaald door de rendering intent.

Wat is een uitvoer-profiel?

Het uitvoer profiel(ICC-kleurprofiel) kent de specifieke karakteristieken van de printer en het papier dat wordt gebruikt en kan daarmee de manier berekenen in welke hoedanigheid de kleuren uit de werkruimte worden weergegeven door de printer op het papier.

Wat is rendering intent?

Rendering intent is de manier waarmee wordt omgegaan met kleuren die niet kunnen worden gereproduceerd door het uitvoerapparaat zoals een printer/papier combinatie. In de praktijk komt het er op neer dat er twee instellingen worden gebruik n.l. Relative colorimetric of perseptual.

Perseptual/Percetueel richt zich op het behoud van de visuele relatie tussen de kleuren op een manier die voor het menselijk oog als natuurlijk wordt waargenomen, hoewel de kleurwaarde wat worden verschoven . Deze intent is het meest geschikt voor zwart/wit beelden.

Bij Relative colorimetric/Relatief colorimetrisch wordt het wit punt van de bronkleurruimte vergeleken met dat van de doelkleurruimte en verschuiven alle dienovereenkomstig. Deze instelling moet hierdoor ook altijd met compensatie zwartpunt worden gekozen, hierdoor wordt de kleurverhoudingen behouden. Deze instelling is het meest geschikt voor fotografie.

Hoe installeer je een ICC-kleurprofiel voor PC/Windows?

Het installeren op een Windows PC gaat als volgt: Download het ICC-kleurprofiel. Ga naar uw downloadmap en klik met uw rechter-muis knop op het ICC-bestand. Kies in het dropdownmenu wat u nu zie voor [Profiel installeren] Het profiel wordt automatisch gekopieerd naar de locatie C://Windows/System32/Spool/Color.

Hoe installeer je een ICC-kleurprofiel voor MAC?

Het installeren van een ICC-kleurprofiel op een MAC computer gaat als volgt: Download het ICC-kleurprofiel en ga naar de downloadmap. Verplaats het bestand naar uw buroblad. Open de Finder en sleep het ICC-bestand naar de map /Bibliotheek/ColorSync/Profiles of de map /Gebruikers/[gebruikersnaam]/Bibliotheek/ColorSync/Profiles.

Hoe kan ik mijn monitor het beste instellen?

Voordat u uw monitor kan profileren dient u deze eerst op de juiste manier in te stellen. Kies om te beginnen om de monitor terug te zetten in de Fabrieks instellingen. Hierdoor weet u dat er geen instellingen staan ingesteld die dit proces kunnen beïnvloeden. Kies nu voor de kleurtemperatuur instelling en zet deze op 5500K(kelvin). Nu kan de monitor gekalibreerd worden. De kleurtemperatuur is de kleur van het licht wat naar u toe straalt en komt overeen met het witpunt van uw papier.  LET OP!!!! De lamp waaronder u de print wilt beoordelen moet ook 5500K zijn.

Sublimatie

Wat is sublimatiedruk?

Bij sublimatie wordt gebruik gemaakt van hittegevoelige inkten die op een speciaal voor dit type inkt gecoat oppervlak. Sublimatie-inkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door een vloeibare fase te gaan.